Minutka na čínský způsob

5. srpna 2016 v 16:17 | Kočičí zlato |  Recepty
Podělím se s vámi o recept mojí nejoblbíenější číny, kterou doma děláme. Je to fakt takový rychlorecept, co zvládne i děcko (až na vaření rýže, tohle mi pořád dělá problém -_-) Je to fakt mňamka, kterou můžete různě vylepšovat :-)



Budete potřebovat
- maso, jakékoli máte rádi, pokud nejste masožravci, klidně si tam sýpněte tofu
- solamyl
- sůl, cukr
- olej
- sojovou omáčku
- papriku (sladkou, či pálivou, záleží na vás)
- kari
- žloutek
- cibuli
- rýži - použila jsem 50/50 kulatozrnnou i dlouhodrnnou

Maso nakrájíte na nudličky, naložíte do oleje se sojovkou (množství záleží na tom, kolik masa budete smažit, já jsem na cca 250g masa použila lžíci sojovky a tři lžíce oleje) - přidáte koření (tj. papriku a kari, ale můžete přidat i něco jiného, nebo použít přímo koření "Čína"), osolíte, ocukrujete, přidáte žloutek, sypnete půl lžíce solamylu (opět záleží na množství masa) pořáááádně promícháte, necháte v lednici. V kuchařce stálo, že by mělo být maso naloženo alespoň na 3 hodiny, já ho dělala po cca hodině a i tak bylo skvělé, tak se nemusíte bát, že byste hladovali dlouho :-)

Uvaříte si rýži. :D

Rozehřejte si pánev s olejem, orestujte si cibuli nakrájenou na kroužky, poté přidejte naložené maso a zprudka smažte! :-) Hotovo máte během pár minut. Čínu si samozřejmě můžete nějak vylepšit, např. přidáním zeleniny, arašídů, smažené cibulky na již hotové jídlo, nebo pikantní omáčkou... Já to mám ale nejraději takhle prosté :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 M. M. | E-mail | Web | 11. října 2016 v 17:54 | Reagovat

Zní to dobře. Možná si to zkusím udělat. Čínské jídlo mi moc chutná! Mimochodem, jsem rád, že jsem objevil tvůj blog! Doufám, že si se nijak nezasekla a budeš psát dál!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama